Moro på rulleskikurs

Denne uken var det duket for rulleskikurs på Konnerud med Timo Andre Bakken. På mandag og tirsdag neste uke er det nye muligheter for flere som vil prøve! Her følger en liten erfaringsrapport fra Henriette som var med på kurs;

“Endelig,  nå skal jeg lære meg dette skikkelig”! Jeg har alltid vært interessert i ski, og sett opp til skiløpere for deres prestasjoner og ståpåvije mtp så mange treningstimer som legges ned. Hva man må ofre og opplevelsene som følger, både oppturer og nedturer. Flere her i Sande var pådrivere til at jeg skulle prøve meg på rulleski. Skiene ble kjøpt tidlig våren 2014. De ble prøvd 5-6 ganger og ble lagt bort på hylla. Pyse som jeg er, som syntes bakkene var skumle. Det ristet på asfalten og følelsen av null kontroll tok overtaket.  Skiene lå der på hylla… Høsten 2014, og våren 2015. Etter en alvorlig kneskade i januar 2015 resulterte det i ingen skiturer vinteren 2015. Fokuset var spesifikk opptrening. Sensommeren 2015, skiene kom til syne igjen i garasjen. Rulleskishow og renn på tv med de store norske profilene ga meg et spark bak. 

God trening for kneet er det jo også! Tilfeldig så jeg annonsen om rulleski kurs med Timo på facebooksiden til Konnerud. Yes, dette gjør jeg. Nå eller aldri. “Han så jeg jo på tv i helga”, dette må jo bli bra!  

Å det ble det!!!!! Etter 5 minutter var jeg trygg på å plogen i nedoverbakkene. Timo så fort hva jeg hadde gjort annerledes/ feil da jeg selv hadde prøvd. 1 1/2 time gikk fort, men med oppfølgingen underveis ga det meg en enorm trygghet. Idag, 2 dager etterpå har jeg vært alene på tur i Sande. Planen er å øve 2 økter til før neste kurskveld. Arbeidsoppgavene var meget presise og nøyaktige. Som idrettsfag lærer vet jeg hva som må til for å få elevene til å skjønne hva som må gjøres.  Timo var dyktig til å påpeke hva jeg måtte gjøre annerledes for å få optimal teknikk.  Pysefaktene om at skiene ruller fort er glemt. Jeg brukte som sagt kun 5 min på å få riktig plogeteknikk! 

Rulleski er en perfekt treningsform, anbefales på det sterkeste!  Om jeg var spent til første møte med Timo? Ja! Glemte til og med skiskoene hjemme;) Heldigvis ville samboeren min også se på økten og kom i egen bil 20 min.bak meg, så skoene kom på plass i tide. 

Hilsen Henriette Skjørdal – som er i en egen rulleskirus om dagen 😉  

Snapchat-9030243960735245526

Lyst til å prøve du også?

Sjekk ut https://www.deltager.no/participant/arrangement.aspx?id=141165&hash=78E3D714D31A23847ABDB6D9E0BA11EB

Sammen om rulleskikurs! 🙂