Para-idrett i fullfart

 

Para-idrett startet med høy fart i september 2017, og det har vi fortsatt med. Mandag kveld ble det aking på den glatte isen. Det ble også tid til grilling av marshmallows og hygge rundt bålet.

Para-idrett har for det meste drevet med aktivitet inne i gymsalene på de diverse skolene på Konnerud, eller på aktiv Konnerud. Denne gangen fristet akebakken bak Gåserud barnehage. Vi tok turen ut og akte. Akingen skapte masse moro og action. Fart og spenning er alltid gøy! Etter flere turer opp og ned bakken var det da tid for å sette seg rundt bålet som sto klart. Der grillet de marshmallows og drakk kakao under den vakre vintermånen.

Barn og foreldre er veldig fornøyd med tilbudet. Aktivitet er godt for både kropp og sjel. Vi snakket litt med en ivrig og fornøyd forelder-Henrik Grøttland.

Hva er det para-idrett går ut på?
– Para-idrett går ut på å skape aktiviteter for unger med utfordringer som gjør det vanskeligere å holde på med fysisk aktivitet. Det er masse aktiviteter for barn mellom 6-18 år, men det er ofte lett å glemme de som har utfordringer.  Konnerud idrettslag er flinke når de skaper disse aktivitetene for barna.

Hva er det para-idrett gir ungene?
– Para-idrett gir ungene noe å se frem til. Det gir ungene en struktur i hverdagen, der de vet at de har en ukentlig aktivitet å se frem til. Para-idrett gir også ungene ett sosialt tilbud. Ungene leker og har det gøy med andre barn samtidig som de får utfolde seg med fysisk aktivitet og trening.

Bør flere melde seg på?
– Ja, selvsagt. Jo flere man er, jo lettere er det å starte noe.

Lov å leike som voksen også!

 

Tekst: Birk Liverud