Tid for turorientering

 

TurOrientering har blitt arrangert som aktivitet her til lands i 50 år, og lokalt har tilbudet i de seinere år blitt tilbudt av 3 klubber; IF Hellas, IF Sturla og Konnerud IL. Konnerud IL markerer den nasjonale sesongstarten 1.mai med «FINN FREM-dag» på Konnerud stadion, hvor det blir muligheter for å «jakte» på turmål av forskjellig vanskelighetsgrad.

På årets program står totalt 75 turmål, fordelt på 5 områder. Med turer ved Svensedammen, Bremsetjern, Svarterudbekken, Ormtjern-Grinderud og Gjerpenkollen er det gode muligheter for å bli bedre kjent i både Konnerudmarka, på Strømåsen og i Mjøndalsskauen. Samtlige turer er nivågradert etter standard fargeskala, grønn-blå-rød-svart, så det skal være enkelt å finne turmål med rett nivå.

I tillegg til ordinær turorientering tilbys i år lavterskeltilbudet Stolpejakt, der til sammen 30 poststolper blir plassert ut langs gang- og sykkelveier sentralt på Konnerud. Deltagerkart kan lastes ned gratis fra klubbens turportal turOrientering.no/konnerud og er som de ordinære postene tilgjengelig 24/7 til og med skolenes høstferie i midten av oktober.

Konnerud IL har de siste 3 årene satset på en utvikling og forenkling av sine lavterskelaktiviteter som turorientering og Stolpejakt. Tiltak som mulighet for nedlasting av kart fra nett, etablering av en landsdekkende turportal, mulighet for å registrere postkoder elektronisk, flere turmål og lengre sesong har gjort at tilgjengeligheten til klubbens åpne mosjonstilbud aldri har vært bedre. Interessen for bynært friluftsliv i bydelen har derfor aldri vært større enn nå.

Årets turorienteringsopplegg kan kjøpes følgende steder:
Notabene Konnerudsenteret
Statoil Konnerud
TriSport Sport 1 på Gulskogen
Løplabbet
Turistforeningens butikk

Trond Cato Martinsen
Leder turorientering Konnerud IL
tur@konnerud.no
+47 924 46 774