Unionsmatchen 2015

UM2015På fredagen ble flere ungdommer fra Kongsberg, Eiker, Sturla, Modum, Konnerud og Røyken plukket opp av Kongsberg store stolthet – Bushen. Videre gikk turen til Alingsås i Sverige, og årets Unionsmatch sto for tur. Bussturen ble tilbrakt og gjennomført med kortspill, musikk og andre spill på Ipad og mobil. Stemningen var på topp, både før og etter midtpausen på Tanum Shoppingsenter.  Da vi kom frem ble vi ledet til klasserommene vi skulle sove i, og vi fikk æren av å sove i tredjeklasserommene. Resten av kvelden ble brukt på spising av hamburger, mye fotball og å finne seg til rette. UM-2015 Nicolai

På lørdagen var det duket for mellomdistanse, individuelt. Etter en litt skuffende frokost gikk vi i tre puljer bort til samlingsplass, som ikke var så langt unna skolen. Her slo vi opp kretsteltene og vimpelen flagret i den sterke vinden. Vi var også litt uheldige med de mørke skyene, som etter hvert ga oss en god vask. Første start var kl. 10:00 og tilslutt forsvant en etter en. Terrenget i Alingsås viste seg å være litt krevende for mange, og jeg tror nok mange hadde hatt et par små bommer i løpet. Men det ble også gjort mange sterke prestasjoner og alt i alt var vel Buskerud fornøyd med innsatsen.

 

UM-2015 JoarDenne ettermiddagen ble tilbrakt på mange vis: noen gikk tur i skogen for å se på et dødt menneskebein som viste seg å være fake, noen gikk til kjøpesenteret i Alingsås sentrum og de fleste spilte noen runder av enspretten og også en fotballkamp eller to i løpet av kvelden. På møtet litt senere på kvelden ble vi opplyst om morgendagens lag og hvordan hele stafetten ble gjennomført. På 1 etp. løp gutter 15-16, 2 etp. løp jenter 13-14, 3 etp. løp gutter 13-14 og på siste etappe løp jenter 15-16. Vi fylte tilslutt opp 9 lag med spente utøvere, klare for det morgendagen skulle bringe. Vi tuslet avgårde mot samlingsplass som en samlet gjeng, da klokka nærmet seg halv 9. Etter å ha gått igjennom starten og vekslingen sammen, begynte de første 15-16 års gutta å varme opp til start. Etter en veldig spennende stafett, med flere i ledelsen holdt det til en god 5.plass på Buskeruds første lag.

UM2015-nr5Vi satte oss alle sammen inn i Bushen igjen, litt slitne og trøtte. Men det hadde ingen betydning for livet i bussen. Det som derimot hadde en betydning på humøret var det faktum av vi stod bom stille midt på motorveien i Sverige i nesten to timer på grunn av en trafikkulykke et stykke unna. Tilslutt måtte bussjåføren åpne opp dørene slik at vi ikke skulle friteres inni den varme bussen. Da vi endelig kom frem til Tanum, var mange sultne og løp nesten til de restaurantene som fantes der. Da alle omsider var tilbake i bussen, var de mette og trøtte, og flere tok en liten høneblund før stemningen var på topp igjen. Stopp etter stopp, og færre og færre var det igjen på bussen, til den endelig nådde endestasjonen, Kongsberg.

Det var en artig helg, og vi vil takke de flotte lederne som ble med oss på turen. Vi vil også takke Tommy, for å få oss trygt frem og tilbake.

 

Thea Sildnes Baklid