Ferietur med o-gruppa til Zermatt i Sveits 2014

Konnerud Il ved orienteringsgruppa arrangerte i år en ferietur til Zermatt i Sveits, da den såkalte Swiss Orienteering Week (SOW) 2014 igjen skulle finne sted i Zermatt. Den forrige turen til Zermatt hadde det gått gjetord om i O-gruppa siden 2006, og mange familier hadde bestemt seg for å være med neste gang uken igjen ble arrangert i Sveits. Og turen innfridde til gagns!

sow-2

Zermatt er ett fantastisk sted. Byen er helt bilfri, og er omringet av fjell og vakker natur. Den ligger ved enden av Matterdalen i en høyde av 1610 moh., og er kjent for sin beliggenhet nedenfor fjellet Matterhorn.  Zermatt er et kjent vintersportssted, og er også et populært feriested om sommeren.

O-gruppa bodde på ett nydelig chalet, chalet Shalimar, med fantastisk beliggenhet innerst i dalen med utsikt mot Zermatt. Vi leide hele huset, tre etasjer med flotte leiligheter, og et lite innendørsbasseng og spaanlegg. Hovedmålet hadde vært å samle alle familiene på ett sted, slik at store og små kunne være sammen og bli bedre kjent, og det ble vi virkelig i løpet av uken.

Søndag var det klart for det første av fem løp. Alle fem etappene hadde egne navn: Zermatt Sentrum – Die Touristische, Stafelalp – Die Ûberwältigende, Trockner Steg – Die Eisige, Gornengrat  – Diel Himmlische, Grüensee – Die Liebliche, Sunnegga – Die Genussvolle

Det første løpet var en by-sprint, rundt flotte Alpe-hus, i de smale gatene i Zermatt.  De andre løpene foregikk i dalene og oppe i fjellene rundt Zermatt. Vi løp litt i skogen, men mest over tregrensa, der det kun var gress og stein. Alle fikk god høydetrening J, for vi løp mellom 2200 og 3000 m.o.h.

Alle heisene i Zermatt var åpnet for å transportere O-løpere og det var en opplevelse i seg selv og ta moderne gondolbaner, trappetrinnstog, og 4 mannsgondoler av den gammeldagse typen til de ulike startområdene. I tillegg kunne man sitte å nyte utsikten og omgivelsene og bare forsøke å ta alt innover seg. Selv om ikke solen strålte fra skyfri himmel hver dag, opplevde vi at værgudene var på vår side, fordi vi fikk godt norsk sommervær å forholde oss til.

Vi fikk også tid til å besøke Klein Matterhorn, 3883 m.o.h., det høyeste punktet du kan ta gondolbane til i Europa. Her var det flott utsikt mot Matterhorn og Breithorn, og en kunne gå inn i en isbre.

En rekke av de norske O-løperne som deltok gjorde seg bemerket i konkurransen, både fra Konnerud IL og andre klubber. Vi er særdeles stolt over Audun som tok sammenlagt seieren i sin klasse.

Men alle utøverne i Konnerud IL gjorde gode løp, og var fornøyd med innsatsen sin etterpå. Her er ett knippe av dem.

sow-8     sow-9  sow-10  sow-11

sow-12  sow-13  sow-14

I alt deltok det 4616 løpere fra 37 land. Arrangørene var svært med gjennomføringen av arrangementet, og det var alle vi Konnerud-løpere også. Så ser vi frem til neste O-sesong, og gleder oss til flere turer i regi av O-gruppa fremover.

På vegne av O-gruppa

sow-15Annemarie Ranvik