Nye turmål på Konnerud

“Grønne turer” er det enkleste mosjonstilbudet i regi av Konnerud IL.

Opplegget består av 10 turmål, poststolper rett ved gangveiene og rulleskiløypene i området rundt Konnerudhallen. Man har i år 2 runder med 10 turmål, en vår- og en høstrunde. Deltagelsen er gratis og kart kan hentes hos bokhandelen på Konnerudsenteret eller lastes ned fra klubbens turportal; turOrientering.no/Konnerud.

 

Som arrangør av bynært friluftsliv gjennom fire 10-år har de lokale orienteringsklubbene IF Hellas, IF Sturla og Konnerud IL, med sitt turorienteringstilbud, lagt tilrette for at mange drammensere har kunnet bli kjent i sitt eget nærområde. Som et ledd i utviklingen av dette turtilbudet lanserte man i fjor “Grønne turer”, et gratis lavterskeltilbud som verken stiller krav til forkunnskaper eller utstyr.

 

IF Sturla har sine “grønne” turmål ute i Byparken, i Hamborgstrømskogen og på Bikkjestykket, Konnerud IL sentralt på Konnerud, mens IF Hellas har sine enkleste poster samla i en runde ved Hellashytta. En del av postene er tilgjengelig for både barnevogn og rullestol. Hvert turmål har sin unike kode, som ved registrering gjør at man er med i trekningen av deltagerpremier ved sesongslutt. Alle turmål blir stående ute til begynnelsen av oktober.

 

Interessen for bynært friluftsliv er for tiden økende, noe de lokale orienteringsklubbene merker gjennom økt salg av sin turorientering. Man har de siste åra relansert dette opplegget med bl.a. nye kart over diverse nærområder, flere enkle turmål på egne kart, nivågradering av poster og turer etter nasjonal fargestandard, tilbud av turmål med kulturhistorisk interesse samt lansering av ned landsdekkende turportalen turOrientering.no.

I øyeblikket er det over 240  turmål som står ute innen Drammen kommune, tilgjengelig når det måtte passe den enkelte bruker fram til begynnelsen av oktober.

Ta gjerne kontakt med meg for mer informasjon.

 

Trond Cato Martinsen

Leder turorientering Konnerud IL

tur@konnerud.no

+47 924 46 774