Kursbeskrivelse

Velkommen til Aktivt Konnerud

Aktivt Konnerud vil i 2019 tilby en rekke spennende kurs, og fra uke 2 i januar starter vi opp med elleve 20-ukers kurs. Kursene strekker seg frem mot sommeren og følger skoleruta når det kommer til feriedager.

Pris: Kun 1500 kr for et kurs på hele 20 uker.
Et kurs må ha minimum 7 deltagere for at det skal gjennomføres.

Kursbeskrivelse

Dans

Ungdomsdans – Onsdager kl. 16:00-17:00

Vi fokusere på grunntrinnene for å få en god rytme/flyt i dansingen, samtidig som det blir en koreografi vi følger til kul musikk! Vi avslutter med oppvisning før sommerferie!

Instruktør: Michelle

Barnedans 2.-4. klasse – Onsdager kl. 17:00-18:00

Dansekurs for de minste. Her lærer vi enkle trinn og får kjennskap til forskjellige danseformer via rytmetrening og lek, og setter de sammen til morsom musikk. Vi avslutter med oppvisning før sommerferie!

Instruktør: Marietta

Barnedans 5.-7. klasse Hip Hop – Onsdager kl. 18:00-19:00

Vi fokusere på grunntrinnene for å få en god rytme/flyt i dansingen, samtidig som det blir en koreografi vi følger til kul musikk! Vi avslutter med oppvisning før sommerferie!

Instruktør: Michelle

DanceMix for voksne – Onsdager kl. 19:00-20:00

Her blir det mye fokus på rytme og morsomme korte danser for å få gode teknikker og så det blir enklere å lære seg en koreografi til slutt. God trening og moro med dans!

Instruktør: Marietta

Yoga

Yoga – Mandager kl. 17:00-18:00

Yoga er et yogakurs for alle. Vi starter med å lære forskjellige fysiske stillinger (Asana) og pusteteknikker (pranayama) og jobber med å lære solhilsen. Vi bruker en kombinasjon av klassisk Hatha Yoga og litt Vinyasa (flow), med fokus på tilstedeværelse i egen kropp. I slutten av hver time har vi en deilig Savasana (avslapping). Yogamatter er tilgjengelig for gratis utlån.

Instruktør: Erin

Yoga Nivå 1 Vinyasa og Yin – Torsdager kl. 18:00-19:30

I Vinyasa yoga flyter vi fra øvelse til øvelse i et behagelig tempo. Vi knytter pusten til bevegelsene og jobber med tilstedeværelse i egen kropp. I Vinyasa yoga jobber vi med kroppens yang vev, og du kan oppleve å bli varm og kanskje svette mens du styrker kroppens muskler. I Yin yoga jobber vi med kroppens Yin vev, og du vil oppleve at vi ligger i flere minutter i hver øvelse. Vi styrker bindevevet, jobber med tilstedeværelse i egen kropp og pusten er din støttespiller. Det vil være innslag av avspenning, pusteøvelser og meditasjon.

Instruktør: Monica

Stol Yoga – Mandager kl. 13:00-14:00

Rolig/Stol Yoga er et kurs for deg som vil trene og tøye kroppen på en skånsom måte, uten å måtte være mye opp og ned fra gulvet. Denne timen passer bra for seniorer, men også for de som har fibromyalgi, muskel/skjelett plager, ryggproblemer eller problemer med balanse (krystallsyke, Meneires osv). Vi bruker stoler som et støtteapparat.

Instruktør: Erin

Morgen Yoga – Onsdager kl. 08:00-09:00

Morgen Yoga er et yogakurs for alle. Vi starter forsiktig med å lære forskjellige stillinger (Asana) og pusteteknikker (pranayama) og jobber med å lære solhilsen. Vi bruker en kombinasjon av klassisk Hatha Yoga og litt Vinyasa (flow), med fokus på tilstedeværelse i egen kropp. I slutten av hver time har vi en deilig Savasana (avslapping). Yogamatter er tilgjengelig for gratis utlån.

Instruktør: Erin

Baby Yoga – Onsdager kl. 13:00-14:00

Baby yoga er et kurs for mammaer og pappaer som vil ha en yoga time hvor de kan ha med babyen. De små søte får slappe av mens mor/far får trent litt med både pusten og kroppen. Vi bruker av og til babyen i asana (stillinger). Yogamatter er tilgjengelig for gratis utlån, men ta med teppe/leker/mat/drikke til babyen.

Instruktør: Erin

Styrke

Aktiv Senior – Mandager kl. 09:00-10:00

Aktiv Senior er et kurs som holdes av fysioterapeuten Heidi Hansen. Her jobber vi med bevegelighet, kondisjon og styrke, før vi avslutter med litt god avspenning for hele kroppen. Øvelsene foregår i hovedsak stående/gående, men kan lett tilpasses både til lettere og vanskeligere nivå, avhengig av den enkelte deltager. Når man kommer opp i godt voksen alder, begynner funksjoner som balanse og koordinasjon å svekkes, og dette legges det stor vekt på i valg av øvelser. Vi jobber med holdningen, bevisstgjøring og tyngdepunkt og balanse, og vi utfordrer hjerte og lunger. I styrketrening velger vi «sikre» og leddvennlige øvelser, og de som har «vondter» for alternativer som passer bedre for dem!

Alt i alt, en time som passer for alle!

Instruktør: Heidi Hansen

Helseboksing – Tirsdager kl. 18:00-19:00

Et kurs for de ønsker en annerledes treningstime! I Boksetimen starter vi opp med en god oppvarming for hele kroppen, med fokus på alt fra bevegelighet og balanse, til lett koordinasjon (bokse-kombinasjoner). Som proffbokserne trenger også vi trene styrke, så en god porsjon styrketrening hører med! Boksing har blitt kjent som super treningsform for blant annet de med Parkinson diagnosen, men kan passe bra for absolutt alle som har lyst å prøve en morsom treningsform som har gode helsegevinster. Vi jobber med boksing, men dette er ikke-kontakt, så ingen slag mot hverandre! Vi bruker boksesekk, punchingball, og ellers skyggeboksing på gulvet.

Det anbefales å ha egne boksehansker, fåes i grei prisklasse hos XXL, eller vi tar imot bestilling ved oppstart av kurset!

Kurset holdes av Rocksteadyboxing-sertifisert instruktør!

Så tørk støv av gamle boksekunster, eller kom å få en morsom, annerledes, og slitsom treningsøkt.

Instruktør: Heidi Hansen

Lørdager

Drop-in lekeplass – Lørdager kl. 10:00-12:30

Kom og bruk vårt motorikkrom og speilsal til å leke! Ta med barnet og ha det gøy sammen med en av våre dyktige ungdomsinstruktører! Vi har gratis wifi og salg av te, kaffe og brus

50kr/drop-in – betales ved inngang.

Frivillig Medlemskap i Konnerud Idrettslag

Bli medlem i Konnerud IL og støtt byens største idrettslag i aktiviseringen av barn og unge på Konnerud.
Medlemskap for 2019 faktureres i januar. Priser for 2019
Familiemedlemskap kr. 600,00
Voksne o/18 år kr. 370,00
Junior u/18 år kr. 290,00
Pensjonister o/65 år kr. 290,00