Kjære alle i Konnerud Håndball

Første halvdel av sesongen 20/21 er historie og det med svært få håndballkamper spilt, dessverre.
Sånn ble året 2020 og det får vi ikke gjort noe med, og vi velger å rette fokus på det klubben fikk til i 2020.

Håndballåret startet med en flott Nyttårscup i hallen vår, med kamper både sent og tidlig. Moro å se så mye spilleglede for de lagene som spilte sent på kvelden og midt på natten. Dommere og arrangører gjespet og smilte om hverandre og tribunen var full av heiagjenger selv midt på natten. En cup vi gjerne gjentar når det tillates.

Deretter arrangerte KIL ski NM hvor alle grupper i klubben deltok med dugnad. For en innsats av foreldre, spillere og frivillige for å få hjulene i kioskene til å gå rundt. Håndballgruppa hadde ansvaret for kiosken i hallen, kioskene ute i løypene og mat til NRK. Smøring av baguetter, lage vaffelrøre, steke vafler, bake kaker, slå på kassa. Disse dagene bød på nye bekjentskaper, skravletid når det var rolig i kiosken, ny erfaring og samhold i håndballgruppa. Vi har sagt det før, men ønsker nok en gang å takke for innsatsen de dagene NM pågikk på Konnerud, samt gratulere arrangøren med vel gjennomført renn.

I juni fikk vi lov å trene noe sammen og det ble dratt i gang avslutning for lagene som hadde fullført sin sesong. Ute på beach håndballbanen ble det lek og moro, håndball og is. Takk til Stine som dro i gang dette.

Mini -og aktivitetsturneringer har vi også rukket å arrangere, og dette året var det nye frivillige i flere roller, samt nye jenter og gutter som skulle spille sin første håndballkamp. I oktober var det full fart i hallen med små og store spillere, flinke dommere og barnekampledere og ivrige tilskuere. Mange håndballspillere som sovnet med en smil om munnen den kvelden.

Høsten er også tid for håndballskole og 4 søndags morgener var satt av til håndballgøy for 1, 2 og 3.klassinger. 50 barn deltok og flere instruktører fra de eldre lagene i klubben deltok. Dette er en flott arena for de minste å bli kjent med eldre spillere i klubben, og det er en forsmak for de eldre spillerne på å bli trener i klubben og kjenne på at de er forbilder for de yngre i samme klubb.

For dommerne og de eldste lagene i klubben har det vært et trist håndballår. Mye trening og lite kamper for spillerne, mens dommerne ikke får trent på samme måte som utøverne. Dette ønsker vi å rette fokus mot når kamper kan spilles igjen, all trening er ferskvare, og uten å trene på og utøve dømming på neste et år, er det lov å ha litt rusk i maskineriet når kampene blåses i gang igjen. En påminnelse til trenere på sidelinjen og heiagjeng på tribunen.

Dame- og herrelagene i klubben vår har dessverre ikke fått lov til å trene med nærkontakt siden mars og har ikke spilt en eneste håndballkamp. Vit at alle i klubben ønsker at dere skal få lov til å drive med det dere ønsker og igjen få en normal håndballhverdag. Vi er imponert over hvordan dere holdt treningen i gang i perioder og har full forståelse for at motivasjonen ikke er på topp når det nå har gått neste 10 måneder siden sist vanlige trening. Vi som klubb er bekymret for at spillere gir seg med en idrett de liker å holde på med hvis det ikke åpnes opp igjen og for mange er idretten en sosial arena som er veldig viktig i en ellers nedstengt verden. Herrelaget meldte opp et lag i Juniorserien (for spillere 16-20 år) trente med kontakt og spilte noen kamper da flere av spillerne var under 20 år, mens Damelagene er alle over 20 år og ikke kunne utfolde seg på samme måte. Vi skulle så gjerne åpnet opp verden igjen og heiet dere frem på banen!

I dag er status at lag med spillere under 13 år kan trener inne i hall, lag med spillere fra 13-20 år trener ute og lag med spillere over 20 år ikke får trene sammen som gruppe. Dette har vart siden november og vi er mektig imponert over hva dere som trener får til. Kjeldaas banen (den nye fotballbanen ved klubbhuset på Sletta) har håndballen fått låne til trening når det er ledig tid. Noen lag har løpt på friidrettsbanen på Marienlyst, noen rundt Drammens elva, noen i ballbinger rundt på Konnerud og det har vært juleavslutninger av ulike varianter. Nå krysser vi fingrene for at de som har trent ute kan trene inne igjen og forberede seg på å spille noen håndballkamper til våren. Det er forskjell på å løpe intervaller ute og spille håndball inn med kast, mottak, raske vendinger, så vi er opptatt av å få treninger før kamper slik at kroppen blir vant til den type aktivitet igjen og for å forhindre skader når det raske håndballspillet settes i gang igjen.

Heldigvis har vi fått oppleve litt håndballglede på TV skjermen i desember, det har blitt en juletradisjon og vi er imponert over Håndballjentene som spilte seg frem til gull, nå ser vi frem til å heie på Håndballgutta i Egypt januar.

Takk til alle:
dommere
spillere
trenere
foreldre
motstandere
frivillige
administrasjonen i KIL
gruppene i KIL
heiagjengen

for året som har vært. Vi har lært mange nye ord, Konnerudhallen har aldri vært så ren før, nye oppgaver har blitt utført og ansvar har blitt gitt og ikke minst tatt av lag og foreldre for å få hjulene til å gå rundt.
Nå ser vi frem til å forhåpentligvis møtes i hallen igjen og målet for 2021 ønsker vi at skal være at vi er glade for å få lov til å spille håndball igjen. Hvem som scorer målene, hvordan dommeren dømte og om det ble 0,1 eller 2 poeng bør være underordnet. Fokuset bør være:

BEGEISTRING – INNSATS- RESPEKT OG FAIR PLAY

Ønsker dere alle en god jul og takk for året som har vært.

Hilsen Styret

Konnerud Håndball