Hei, kjære spillere, dommere, trenere, foreldre og frivillige i Konnerud håndball

Hei kjære spillere, dommere, trenere, foreldre og frivillige i Konnerud håndball.

Siden midten av mars har vi vært igjennom en spesiell tid og håndballsesongen ble brått avsluttet for alle. Vi har siden vært i en boble og spørsmålene om man skal forberede en ny sesong fra høsten eller fra nyttår, eller når vi kan starte med håndball igjen har vi ikke svarene på per i dag. Det som er sikkert er at det er mange som gleder seg til vi kan starte opp ordinær håndballtrening igjen. Vi ønsker å rette en stor takk til tålmodige utøvere i alle aldre, kreative trenere og støtteapparat for å være positive slik at vi kan drive noe aktivitet.

Etter påske åpnet vi opp for at lag fra 12 år og eldre kunne starte med fysisk trening, ute og i små grupper. De aller fleste lagene er i gang med faste økter og faste steder å trene, for hvor skal man trene nå når vi ikke kan være inne i Konnerudhallen? Heldigvis har vi store friluftsområder som vi kan benytte oss av.

Konnerud håndball har organisert treningene slik:
Trenerne gir beskjed til Sportslig Leder hvor og når de trener slik at vi til enhver tid vet hvor øktene avholdes. Slik unngår vi at flere lag eller grupper møtes på samme treningsfelt.

Trenerne fører oversikt på hvilke spillere som er på fellesøkter.

FHIs smittevernsregler om avstand, håndhygiene overholdes.

Det er lov å bruke egen håndball, men ikke kast, mottak med medspiller eller skudd på keeper som gjør at flere tar på samme ball.

Spillere som viser tegn til sykdom, bor i samme husstand med andre som er syke eller viser tegn til sykdom har ikke anledning til å delta på fellestreningene. Her ber vi naturligvis om hjelp fra foresatte til å følge dette rådet.

Spillere som ikke overholder hensyn om avstand til andre enten på trening eller i andre settinger på fritiden har treneren anledning til å be om å ikke delta på fellesøktene.

Trenerne har anledning til å be spilleren forlate fellesøkten om det kommer frem at spilleren på fritiden er i sosiale settinger med store grupper eller ikke overholder de til enhver tid gjeldende reglene om smittevern og avstand.

Trenerne forplikter seg til å legge til rette for treningsøkter som følger de gjeldende retningslinjer om smittevern og avstand.

Håndballgruppa forplikter seg til å følge opp treneres fellesøkter og påse at de følger gjeldende retningslinjer om smittevern og avstand.

Om vi alle lojalt følger disse retningslinjene kan vi ha det gøy sammen, møte venner og få en god ettermiddag hvor vi får oppleve litt håndballglede igjen.

 

Håndballgruppa har i perioden vært i dialog med trenere, avholdt styremøter og har hatt gode refleksjoner sammen med administrasjonen i Konnerud IL og Hovedstyret i Konnerud IL om hvordan vi kan holde hjulene i gang. Det er ikke til å unngå å nevne økonomi som er et viktig punkt i alle idrettslag. Håndballgruppa har i flere år vært så heldige og få arrangere aktivitetsturneringer og andre arrangement på vegne av Region Sør, noe som også gir kjærkomne inntekter. 3 av disse arrangementene ble avlyst og budsjetterte inntekter går tapt. 1 arrangement har vi kunnet søke om tilskudd til fra Lotteri- og Stiftelsestilsynet, samt tap av billettinntekter på hjemmekamper som skulle vært spilt resten av sesongen. To av arrangementene skulle vært arrangert i mai, så vi håper på en ny tilskuddspakke som vi og andre idrettslag kan søke på.

Drammen Håndballcup har vært planlagt helgen 28.-30.august 2020, noe som også gir gode inntekter til håndballgruppe. Vi ser at denne cupen mest sannsynlig ikke kan arrangeres, men avventer til mai før vi går ut med eventuell avlysning.

Over 300 personer i Konnerud gensere skulle vært på cup i Barcelona til sommeren. Flere foreldre har jobbet iherdig for å booke flybilletter, administrere påmeldinger, adgangskort for spillere og foreldre og mange lag har jobbet dugnad for å dekke kostnadene. Noen skulle til Storhamar på cup og noen gledet seg til å endelig får spille beachhåndball igjen.
Alt dette avlyses, men det vil bli mulighet for cuper igjen og vi kan bare glede oss.

 

En ting er sikkert – du skal få spille håndball igjen, besteforeldre og familie skal få heie fra tribunen, vi skal kjøpe vaffel i kiosken, dommerne skal blåse i fløyta og gi gule kort med et smil, finta du har øvd på i hagen i hele sommer fungerer perfekt når du spiller kamp, keeperne skal få kaste langpasning igjen, trenere skal få juble og foreldre skal alle få mulighet til å delta på dugnad både i sekreteriatet og i kiosken igjen. For vi savner alle disse tingene ved lagidretten vår. Kanskje vi får et annet fokus når håndballen starter igjen? Hvem som putta ballen flest ganger i mål og hvilke feil du synes dommeren gjorde er ikke så viktig lenger, men gleden over å få lov til å spille håndball.

Vi gleder oss, men først må vi delta på den nasjonale dugnaden litt til.

Hilsen Styret Konnerud håndball

 

Ta gjerne kontakt med oss i styret dersom det er spørsmål og husk på at vi alle har et ansvar for at vi løser dette på best mulig måte sammen.