Vinner av Grasrotprisen 2017: Konnerud IL

Konnerud IL ble under helgens Idrettsgalla på Hamar, tildelt Grasrotprisen for 2017. Prisen ble i år delt ut til en klubb som har satset tungt på ungdommene, og i juryens begrunnelse heter det at idrettslaget tar frafallsproblematikken på alvor. Konnerud har de siste årene hatt stort fokus på å bekjempe frafallstatistikken og har blant annet satt i gang følgende tiltak:

Allidrett for Ungdom
– Et tilbud for ungdommer på ungdomsskolen som ønsker å drive med forskjellige idretter, med fokus på å ha det gøy sammen med andre. I løp av året får ungdommene mulighet til å teste alt fra klatring til aking til Arrow Tag. Vi gjør alt vi kan for å skape aktivitetsglede hver eneste uke!

Åpen hall
– Et tilbud hvor Konnerud IL åpner Konnerudhallen på lørdagskvelder, og inviterer ungdomsskoleelever inn til en morsom og aktivitetsfylt lørdagskveld. Ungdommene bestemmer selv hvilke aktiviteter de ønsker å drive med, og a-laget i fotball stiller som aktivitetsvakter.

SportyUngdom
– Et styrketreningstilbud for ungdomselever som ønsker en aktiv start på dagen. Hver torsdag kl. 06:45 inviterer vi ungdommen inn til en morsom styrkeøkt, før alle spiser frokost før de går på skolen.

Ungdomsutvalg
– Ungdomsutvalget består av ungdommer fra alle idrettene til Konnerud IL, og har som hovedoppgave å være ungdommenes talerør. De skal representere ungdommene på Konnerud, og de skal hjelpe til med å videreutvikle ungdomsgruppa i Konnerud IL.

Ungdomsidrettsplakaten
– Tipunkts liste over hva ungdommer har krav på som idrettsutøver og medlem av Konnerud IL.

Konnerud IL jobber med å beholde ungdommen i klubben, på ungdommens premisser!

Hele artikkelen om Grasrotprisen fra Norges Idrettsforbund:
https://www.idrettsforbundet.no/Nyhet/konnerud-idrettslag-vant-grasrotprisen/

Grasrotprisen 2017