Juniorlaget sitt referat fra Drammen Cup

Konnerud Junior 1 i Drammen Cup 2015.

 

I helga har det blitt spilt Drammen Cup på banene på Konnerud og rundt om i nærområdet.

Vi åpna på fredag med gruppespill og avslutta med sluttspill på Øren og Gulskogen på søndag.

Det er fredag og gutta møter opp i garderoben på klubbhuset, jeg vet ikke om det er den nye Fast & Furious sangen som dundrer ut av anlegget i garderoben (takk til Håkon Johansen for et anlegg garderobe-kulturen på Konnerud verdig) som gjør at stemninga i garderoben er elektrisk og gutta er klare for å kjøre over motstanderne og rett til sluttspill på søndag. Vi går gjennom laget og formasjoner i det Fred Løwe ringer og forteller at vi må sette på brekket. Grei 2 har trukket seg fra cupen, så allerede før Sander har fått på seg leggskinna har vi vunnet 3-0 og har 3 poeng. Like greit at de blei hjemme for gutta fra Konnerud hadde skumle planer for kvelden. Gutta får en ekstra time og slappe av på før det igjen klart for match.

Vi varmer opp og møter Helset 1 i det som blir vår første kamp for kvelden. Vi har full kontroll og vinner 2-0. Ole Jørgen er knapt borti ballen i løpet av de 40 minuttene kampen varer. De eneste gangene er når forsvaret triller ballen bakover og lar han holde varmen. 1-0 kommer ved et gjennomspill fra Daniel til Gøran som setter ballen i nettet. Vi triller ballen og får til mye av det vi har blitt enige om i tillegg til at innsatsen ligger i bunn. Alle gutta har meldt seg på. 2-0 kommer fra et frispark fra vår kaptein August, som Filip stanger inn i nettet. Vi får satt laget og folk begynner å kjenne rollene sine i første kamp. Og det kunne vært mer, men vi tar med oss 2-0. Vi er allerede videre til sluttspill etter to kamper.

Neste kamp er mot Slemmestad 2. Det eneste laget vi har møtt i treningskamp i vinter. Det endte 1-1. Men i kveld har vi andre planer for dem. Kampen blir et Dennis Pettersen-show han setter 1-0 (assist August), han setter 2-0 (assist August), og han setter 3-0 (assist Sander). Vi fortsetter det gode spillet og gutta spiller seg fint ut av det som kom av forsøk fra Slemmestad. Dette er også en kamp vi kunne scora flere mål med litt mer «is i buken» foran mål. Vi brenner også ei straffe, men samma det, vi vinner. Gurrik løper til krampa tar han bokstavelig talt. Og ikke minst vi er bunnsolide bakover og holder nullen i gruppespillet. Vi bruker alle spillerne vi har med oss og alle er i gang med cup og bidrar. Vi er i gang og har en god dag på banen alle sammen.

Jeg kjører hjem og er spent på fortsettelsen, vi skal møte Høvik på Øren på søndag. Vi får en hviledag, noe som gjør godt for beina til den allerede tynne troppen vi har. Folk som har slitt med sykdom tidligere i uka får henta seg inn.

Søndagen er her, det er sluttspill, det er vinn eller forsvinn. Før kampstart er gutta klare for og vinne å komme seg tilbake på riktig side av elva. Banen på Øren er kort og innbyr ikke til det samme spillet som på Konnerud. Men dette er likt for alle, August står over på søndag for han skal spille for A-laget, Ole Jørgen tar over som kaptein for dagen. Kampen blir ingen pen affære for oss på sidelinja. Vi starter med litt høye skuldre og sliter med å etablere noe spill. Det blir «tut og kjør» fra begge lag. Men vi er klare for å ta grovjobben og. Vi er vonde og møte. Hele gjengen er klare for å ta seg videre. 1-0 kommer på et frispark fra Niklas fra rundt 30 meter ble vi enige om, etter en liten prat mellom oss på sidelinja. Det er deilig! 2-0 kommer etter at Jon Magnus som back har fått dratt seg ned til dødlinja og får sendt ballen ut til Gøran som limer ballen i nettet. Vi har kontroll på resten av kampen og holder fremdeles nullen.

Vi er klare for kvartfinale mot Sagene på Gulskogen. Vi forflytter oss over elva igjen og det er godt å være tilbake på riktig side. Vi møter et bedre lag enn de vi har møtt tidligere i cupen. Men vi står opp og legger ned nok en solid innsats. Folk løper og tar for seg i duellene, vi er et lag som kjemper for hverandre. Vi tar ledelsen ved at Gøran etter en dårlig klarering får fyrt av og mater ballen i vinkelen som Jørgen «The Bomber» Nygård ville ha sagt. 1-0. Klarer vi å ta 2-0? Nei, Ole Jørgen som har holdt nullen sammen med laget hele cupen er uheldig og må se et frispark fra langt hold dale over seg og borti kroken. Vi kjører på og prøver på å få 2-1, men vi kjenner at vi har en liten tropp og lite futt i beina og det hele ender med straffer. Og jeg kan bekrefte for alle som måtte være i tvil, det er mye verre å se på en straffesparkkonkurranse enn og ta straffe selv. Gurrik åpner for oss, han er uheldig og misser. Sagene setter sin første og vi er på hæla. Svendsen setter sin. Sagene scorer også. Så er det Daniel sin tur, han setter straffa. Sagene sint tur. Det ser for meg ut som Ole-Jørgen er borti en som går i stolpen og vi er like langt. Jon Magnus skal frem. Han setter straffa og legger press på Sagenes neste skytter. Han bukker under og setter den i stolpen. Dennis kan avgjøre. Og ja, han setter den i mål. Vi er videre til semi og skal møte Strømsgodset IF.

Gutta er slitne, men vi bestemmer oss for å gå ut høyt mot et lag med kjappe og tekniske Godset-spillere. Dette klarer vi, innsatsen som legges ned er nok en gang bunnsolid. Vi kjemper Godset ut av stilen. Kampen blir på våre premisser.  Godset må slå langt og klarer ikke etablere spillet sitt. Trenerne deres står på sida og skriker at de må roe seg ned og trilleball, men de får ikke fred. Konnerudgutta sitter i dem og gir dem juling. Vi er fullt på høyde selv om vi er slitne. For første gang i cupen glipper det for oss i forsvar og de får slått igjennom den kjappe spissen deres som sette ballen bak Ole Jørgen. Vi «tar opp hansken» og selv med en mann mindre i 5 minutter klarer vi å legge press på dem spesielt på dødball. Vi sender opp tungskytset vårt fra forsvaret og kliner til på dødballer. Vi gir alt, men det er lite saft i beina på gutta og Godset tar seg videre til finalen som de senere vinner over et sterkt Drammen FK.

Bronsefinalen mot Øvrevoll/Hosle IL, blir som bronsefinaler pleier. Lavt tempo, folk er litt ferdig og gutta har løpt seg helt tomme. Vi havner under 2-0 før Henrik bestemmer seg for at vi skal ikke gi oss uten kamp og løper fra deres back og setter 2-1. Vi klarer ikke å få brukt kantene våre og spesielt Henrik som fremdeles har noe futt igjen i legga. Vi har løpt fra oss og kriga oss videre, men den berømte ballongen har gått tom for luft. Vi klarer ikke flytte beina fort nok og ØHIL går opp til 3-1. Kampen ebber ut på 3-1 og vi får ikke med oss noe bøtte hjem til Konnerud. Men en 4. plass i egen cup må vi være fornøyd med.

Vi hadde en god helg og vi får til mye. Mot slutten av cupen får vi kjenne på at vi hadde en liten tropp og at vi kondisjonsmessig har litt å gå på. Men innsatsen og trøkket vi viser selv om vi er slitne er noe vi må ta med oss og bygge videre på. Konnerud skal være vonde å møte! I tillegg viser gutta at vi kan dominere kamper med godt spill og vi spiller oss ut bakfra som vi har jobba mye med. Pasningsspill som vi har øvd mye på i vinter sitter bedre. Kommunikasjonen er bra, vi hjelper hverandre, men vi har fortsatt litt å gå på når det drar seg mot slutten av kampene. Det har vært stort å se på dere fra sidelinja og det er masse vi kan ta med oss inn mot seriestart 3. mai.

I tillegg må jeg skryte av dere andre som ikke var med på Konnerud 1 som sender melding om hvordan det går med de andre gutta og dere som møter opp for å støtte laget etter at dere selv er ute og ferdig for dagen. At dere velger å dra ned på Gulskogen på en søndag for dette viser at vi er en gjeng som er: SAMMEN OM NOE, IKKE HVER FOR OSS.

Jeg har hatt det topp med dere i helga og gleder meg til å være med videre. Dere er en solid gjeng som det virker som har det gøy sammen når vi spiller og er sammen på cup.

Følgende spillere har vært med og bidratt i Drammen Cup:

Ole Jørgen Jacobsen

Adrian Waitz

Fredrik Almeland

Filip Skotnes Vik

Daniel Storleer Thorbjørnsen

August Solheim

Niklas Svendsen

Tobias Gurrik

Nikolay Sjom

Dennis Pettersen

Henrik Nilsen

Gøran Torgersen

Jon Magnus Skaret

Sander Becher Moen

Theodor Harket

Takk for innsatsen hele gjengen!

Trener Emil Oliver Andersen.