JOHANNES HOLSTAD DAHLBY (20) MED PROFFKONTRAKT I MJØNDALEN

Trener for Mjøndalen, Vegard Hansen (t.v) og Spillerlogistikkansvarlig Jan-Remi Dalen (t.h) her med Johannes H. Dahlby i midten – ferdig signert ut 2024

Først var det Adrian Hansen, så kom Erik Stavås Skistad og nå er det en ny Konnerudgutt, Johannes Holstad Dahlby, som skriver kontrakt med Eliteserielaget Mjøndalen IF. Alle tre fra Konneruds 2001 årgang, og alt startet for noen år siden på Tine Fotballskole – der guttene møtte hverandre for første gang. Nå er trioen samlet i Norsk toppfotball.

Sist uke skrev altså Johannes Holstad Dahlby under en langtidskontrakt ut 2024 med Eliteserieklubben Mjøndalen.

Johannes var Konnerudspiller frem til han var 16 år. Sommeren 2017 bar det ned til utviklingsavdelingen i Strømsgodset Toppfotball. Før denne tid hadde han allerede som 15 åring rukket å debutere for Konneruds A-lag høsten 2016. Samtidig med dette var han en del av Konneruds Gutter 16. Der fikk han utfolde seg og legge det viktige grunnlaget og få motivasjonen til å ta fotballen videre til neste nivå.

På Konnerud fikk jeg utfolde meg og fant den store gleden i fotballen

Johannes Holstad Dahlby

I januar 2021 meldte 20 åringen overgang fra Strømsgodset Toppfotball til Mjøndalen, etter en tid med prøvespill høsten 2020. Her fikk han gode muligheter for å utvikle seg videre, og ungutten har brukt 2021 sesongen i å omskolere seg til vingback. Mjøndalens apparat av spillerutviklere beskriver Johannes som en moderne backtype og en spiller som har jobbet godt over tid.

Johannes debuterte i sommer for Mjøndalens A-lag i NM kampene mot Åssiden og Notodden.

Johannes har ikke gitt helt slipp på Konnerud Fotball. Sammen med Erik Skistad jobber han nemlig som instruktør for Telenor Xtra Akademi hos Øyvind Thorsen. Der trives han veldig godt og får være en del av den gode kulturen som er bygget opp her på Konnerud.

Selv mener han at gjennom ¨å kunne trene gutter og jenter i Akademiet, så har det utvilsom også vært med å utvikle han som fotballspiller. Han gleder seg til å ta fatt på oppgavene videre også i 2022 på Telenor Akademiet sammen med å utvikle seg videre i Mjøndalen.

Mjøndalen IF Fotball har også laget en artikkel om unggutten og mer kan leses her.

https://www.miffotball.no/nyheter/langtidskontrakt-for-johannes-dahlby