Hjertestarterkurs i regi av Din Førstehjelper

din førstehjelper

 

Konnerud fotball har en hjertestarter stående i kiosken på Konnerud stadion, det er nå ca. 3 år siden vi hadde forrige kurs og derfor arrangerer vi nå et nytt kurs. Det er utrolig viktig at flest mulig av oss kan bruke hjertestarteren om det skulle oppstå en situasjon hvor vi må ta denne i bruk.

Mandag 1.juni fra 1700-2030 vil det bli arrangert kurs på klubbhuset, kurset holdes av Din Førstehjelper.

Påmelding skjer til oystein@Konnerud.no – kun 15 plasser. 

 

Fakta om hjertestans

Hver dag rammes mer enn 10-15 personer i gjennomsnitt av plutselig og uventet hjertestans i Norge. Plutselig og uventet hjertestans rammer alle aldersgrupper og alle samfunnslag. Av de som rammes overlever mellom 5-10 %. i tilnærmet 100% av de tilfellene hvor hjertestans inntreffer, oppstår det et elektrisk kaos i hjertet, noe som fører til at hjertet ikke lenger pumper blod rundt i kroppen.

For hvert ubrukte minutt som går, hvor ingen har igangsatt hjerte- lungeredning synker overlevelses sjansen med ca. 10%. Samt at uten rask igangsatt hjerte- lungeredning vil det etter kort tid oppstå en alvorlig og uopprettelig hjerneskade hos den som er blitt rammet av plutselig hjertestans. Hjernen er meget sensitiv for oksygenmangel og vil ikke klare seg uten oksygen i mer enn høyst 4-5 minutter.
Det er som oftest helt nødvendig med strømstøt (hjertestarter) i kombinasjon med hjerte- lungeredning for å få startet hjertet igjen. Alle bør kunne ta hånd om en person som er blitt akutt syk eller skadet, frem til profesjonell hjelp ankommer.
Det å kunne gjenkjenne en plutselig hjertestans og iverksette nødvendig tiltak og varsle etter hjelp er noe alle kan lære seg. Vi kan gi deg denne nødvendige og viktige opplæringen.

Din Førstehjelper har som hovedmål å bevisstgjøre mennesker, samt å videreformidle nødvendig kunnskap innen førstehjelp og hjertestans, dette med forankring i bedrifter, organisasjoner, foreninger og klubber.