Fantastisk sesongåpning for Konnerud A-lag

Konnerud sitt A-lag fikk en fantastisk sesongstart hjemme mot Hønefoss 2.

Konnerud – Hønefoss 2: 3-0 (0-0)

Mål:

59’ 1-0 Espen Elvemo (Martin Tomter)
69’ 2-0 Simen Nordahl-Olsen (Petter Dale)
73’ 3-0 Kenneth Fredriksen (Martin Tomter)

Konnerud stadion – 112 tilskuere

 

Forsesongen i Norge er lang. Fryktelig lang. Det kan ofte være utfordrende å holde motivasjon og kvalitet oppe gjennom tre måneder uten en eneste tellende kamp. I år hadde vi derimot behov for denne tiden. Behov for å bygge et helt nytt lag etter en sesong i fjor preget av lite kontinuitet og mye rot, som nesten endte i nedrykk. Det var derfor knyttet stor spenning til hvordan “nye Konnerud” lå an i løypa, mot et lag fra Hønefoss bestående av unge talenter og spillere med erfaring fra både Obos- og Tippeligaen.

Ramma var strålende. Over 100 tilskuere og bluss fra de alltid entusiastiske supporterne i Ekornberget bak det ene målet. Starten på kampen ble i så måte et antiklimaks. Vår ving, Ole-Christian Larsen, ble liggende skadd etter en duell da kun 10 sekunder var spilt. Han pådro seg en kraftig hjernerystelse, nakkesleng og noen brannsår i ansiktet. Heldigvis er han på bedringens vei, men det satte en liten støkk i oss. Alle på laget ønsker han god bedring, og vi gleder oss til å få han tilbake igjen på banen.

Vi fikk kjørt oss litt i starten av kampen. Innsatsen var upåklagelig, men det er mye kvalitet i Hønefoss-laget og de spilte seg til et par gode målsjanser tidlig i kampen. Heldigvis hadde vi en bunnsolid Håkon Johansen i mål som tok seg av det som kom. Utover i omgangen åpner det seg litt mer opp, og vi skaper noen store sjanser selv. Til pause står det allikevel 0-0.

I 2.omg går vi ut med samme plan, og etter hvert som Hønefoss blir frustrerte over å ikke trenge gjennom et bunnsolid Konnerud-forsvar, så åpner det seg også rom fremover. Vi produserer et par ordentlig store sjanser, før Espen Elvemo kriger ballen i mål etter en corner i det 59. minutt. Og det fortsetter i samme spor ut kampen. Hønefoss har mye ball, men skaper lite, og vi jobber oss også inn i banespillet. Etter 69 minutter setter Simen Nordahl-Olsen enkelt inn 2-0 etter en flott assist fra Petter Dale, mens Kenneth Fredriksen fire minutter senere flyr høyere enn Pont Aeri på en dødball og stanger inn 3-0.

Det var rett og slett en kamp der vi la grunnlaget med en massiv innsats og lojalitet i det defensive arbeidet, før vi etter hvert spilte oss mer og mer inn i kampen med ferdigheter, evner og vilje. Alle spillerne leverte en kjempekamp. Da blir de tre poengene igjen på Konnerud, selv mot en veldig god motstander fra Hønefoss. En fantastisk start på sesongen!