Bruk av video i innlegg

Video er et flott medium som kan bruke innenfor de fleste idretter. Bruk av video kan være gunstig for individuell teknisk utførelse av øvelser, til bruk i spillermøter i lagsidretter eller kun for å oppsummere hendelser fra et arrangement.

Under ser du to korte videoer. Begge er tatt opp med en smart telefon, men det tradisjonelle videokameraet kan også brukes – og gir bedre kvalitet enn det vi demonstrerer i denne artikkelen.

Først ser du damelaget til Stoppen/Konnerud som spiller i 2. divisjon, avdeling 2. Her vises noen enkle, tekniske øvelser for fotballspillere som kan utføres inne i midtsirkelen. Spillergruppa deles i to; en del som er inne i sirkelen og jobber, resten står rundt og fôrer spillere med baller. Her kan alt fra pasninger, vendinger, volley, demping (med lår og/eller brystkasse) samt headinger trenes.

Under finner du en video som er lagret i 854×480 oppløsning. Lenger ned finner du for sammenligningens skyld ytterligere komprimerte videoer:

Under finner du samme video men lagret i 426×240 oppløsning, altså enda mer komprimert. Dermed blir kvaliteten noe dårligere på PC og nettbrett men ikke merkbart på smarttelefon.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Videoen over er tatt opp i noen få sekvenser. Disse filene er overført til en PC og satt sammen i Windows Moviemaker som er et gratis Microsoft produkt. Hvilket som helst videoredigeringsprogram kan selvsagt brukes. Deretter er filen lagret i komprimert eller lite format – med 426 punkter (eller “pixler”) bredde for å være presis.

Til slutt må video-filen lastes inn på YouTube. Dette er ikke vanskelig, det er bare å opprette en YouTube konto og så logge seg på. Videofilen lastes opp og publiseres. Da genereres en link. Kopier denne linken og lim den inn i innlegget ditt. Web-løsningen forstår da at en video skal vises og fikser resten selv.

Her er en videosnutt av noen oppvarmingsøvelser og småspill, både innenfor 16-meteren og i såkalt “stor firkant”. Også denne er lastet opp på YouTube og linken limt inn i teksten under. En annen fordel med dette ut over at dette er enkelt, er at filen ikke opptar lagringsplass på vår web-server. Denne er også lagret med 426×240 oppløsning som blir noe grumsete – så vi vil anbefale en høyere oppløsning som i den øverste videoen. Lykke til med bruk av video i dine innlegg!